Ταυτότητα

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος επί πολλά χρόνια έχει αναπτύξει μια δυναμική και δημιουργική επικοινωνία με εκατοντάδες παιδιά και νέους επικεντρωμένη στο παιχνίδι, την κίνηση, τον χορό, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Έχει πολυετή παρουσία στην ανάπτυξη θεατρικών παιχνιδιών με παιδιά και στην οργάνωση ποικίλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραστάσεων για παιδιά,  βασισμένες κυρίως σε λογοτεχνικά κείμενα.

Επίσης, έχει οργανώσει πλήθος εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς με σκοπό την κατάθεση της εμπειρίας της γύρω από την ψυχαγωγική και παιδευτική αξία του θεατρικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς, όπως σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, περιβαλλοντικές ομάδες ή σωματεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες.

Σήμερα, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συνεχίζει τη δημιουργική της δράση με παιδιά, έχοντας ως βάση το θεατρικό παιχνίδι, μελετώντας διαρκώς την εξέλιξη του. Στόχος της ομάδας είναι η ψυχαγωγία και η καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης και της συμβολικής σκέψης των παιδιών.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική, αλλά επί σειρά ετών έχει θέσει ως προτεραιότητα της την ανάπτυξη ολιγοήμερων καλλιτεχνικών δράσεων και σε σχολεία εκτός Αττικής. Έτσι, διαθέτει συλλογική εμπειρία από καλλιτεχνικές δράσεις που οργανώθηκαν για παιδιά και νέους εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Ομάδας Τέχνης Πάροδος.


Βασικοί συντελεστές

Οι ερμηνευτές και οι εμψυχωτές της Ομάδας Τέχνης Πάροδος έχουν εξειδίκευση και παιδαγωγική εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη δυναμικών δράσεων με παιδιά και νέους, που έχουν ως σημείο αναφοράς το παιχνίδι, την κίνηση και την θεατρική έκφραση.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Hλίας Πίτσικας

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σφυρής

Μουσική: Γιώργος Μενεγάκης, Ιo Le Moller (έκτακτη συνεργασία)

Εμψυχωτές/τριες τρέχουσας περιόδου: Ελένη Καλογιάννη, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Μαρία Μενεγάκη, Ειρήνη Ζέζα, Μελίνα Ιωαννίδη, Μαρία Βλαχονάσιου, Νικολέττα Φωτιάδη, Βάσια Κουτσοβασίλη, , Οδυσσέας Καζαντζόγλου, Κατερίνα Θεοφανίδη

Επιστημονική επιτροπή: Σίσσυ Μπλιμάκη (εκπαιδευτικός), Ναταλία Κιούση (ψυχολόγος), Dr Αλέξανδρος Δρίτσουλας (γεωπόνος), Σοφία Δράκου (ψηφιακή επικοινωνία)

Διαχείριση ομάδας: Μαριάνα Δημητρίου, Ηλίας Πίτσικας