Φέτος η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συνεχίζει σταθερά τις δράσεις της με βασικό άξονα το θεατρικό παιχνίδι για μαθητές σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας:

Δράσεις σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας

Από τον Οκτώβριο του 2022 η Ομάδα Τέχνης Πάροδος απευθύνεται σε μαθητές μικρών τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας, με δράσεις θεατρικού παιχνιδιού και διαδραστικού θεάτρου στην τάξη.

Για τη φετινή χρονιά έχουν επιλεγεί σύντομες αφηγηματικές και θεατρικές πράξεις, βασισμένες στα παρακάτω κείμενα:

  • «Είπε ο κήπος…», της Αργυρώς Πιπίνη
  • «Ενας δράκος σ’ όλα λάθος!», της Βάσιας Παρασκευοπούλου
  • Σκηνική δράση βασισμένη στα κείμενα της Μαρίας Παπαγιάννη «Η κιβωτός της Θέκλας», «Βιβλιοφάγος κατά… λάθος», «Πρώτος», «Πες πες μια ιστορία», «Στο πικεφί»

Δράσεις στην περιφέρεια

Στο ξεκίνημα της φετινής σχολικής περιόδου και για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρεθήκαμε στο μακρινό νησί της Κάσου. Σκοπός μας ήταν η οργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά και νέους που ζουν στο νησί. Για πέντε μέρες επικοινωνήσαμε δυναμικά μέσω του θεάτρου, του παιχνιδιού, του χορού και της μουσικής με τους μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου καθώς και του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την οργάνωση μιας αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, παρουσία των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολυετούς μας συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, τον Νοέμβριο ταξιδέψαμε στην Ηλεία όπου μέλη της ομάδας ανέπτυξαν δυναμική επικοινωνία με δεκάδες μαθητές, σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Πύργου, της Αμαλιάδας και άλλων πόλεων και χωριών. Στόχος ήταν η ψυχαγωγία και η προβολή της 25ης διοργάνωσης του θεσμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε δράσεις θεατρικού παιχνιδιού για το δικό σας σχολείο.