Φέτος η Ομάδα Τέχνης Πάροδος συνεχίζει σταθερά τις δράσεις της με βασικό άξονα το θεατρικό παιχνίδι για μαθητές σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας:

Δράσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, με δράσεις θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα, παρουσιάζονται σύντομες θεατρικές πράξεις, σχεδιασμένες για την σχολική αίθουσα, με αφορμή λογοτεχνικά κείμενα:

  • «Η κιβωτός της Θέκλας», της Μαρίας Παπαγιάννη, εκδ. Πατάκη
  • σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα

Συνεργασία με το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σεπολίων

Από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο 2024, η Πάροδος έχει σχεδιάσει και θα οργανώσει τμηματικές δράσεις θεατρικού παιχνιδιού με τους μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.


ΑΡΧΕΛΩΝ

Συμμετοχή στο εορταστικό δρώμενο για τα 40 χρόνια ΑΡΧΕΛΩΝ στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. Θα συμμετέχουν μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας μαζί με τους ερμηνευτές και μουσικούς από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος.


“Ημέρες χαράς και Δημιουργίας” στην Αλεξάνδρεια και το Κάϊρο

Και φέτος συνεχίζεται η διαρκής επικοινωνία με τα ιστορικά ελληνικά εκπαιδευτήρια Αλεξάνδρειας και Καΐρου. Από 19 έως 23 Οκτωβρίου η Ομάδα Τέχνης Πάροδος θα βρίσκεται στην Αίγυπτο με σκοπό να οργανώσει δυναμικές δράσεις θεατρικού παιχνιδιού με τους μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.

Οι δράσεις γίνονται και με την υποστήριξη των δύο ελληνικών κοινοτήτων.


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Στο πλαίσιο της πολυετούς μας συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, τον Νοέμβριο (24/11 – 1/12) θα ταξιδέψουμε στην Ηλεία. Η Πάροδος θα είναι ο προπομπός της έναρξης του 26ου Φεστιβάλ οργανώνοντας δράσεις θεατρικού παιχνιδιού με τους μαθητές κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε δράσεις θεατρικού παιχνιδιού για το δικό σας σχολείο.